Entegrasyon Hizmetleri
Şirketinize Özel Yazılmış veya Sektörel 3. Parti Programlar İle Logo Yazılım Çözümleri Arası Veri Alış Verişini Sağlayan Entegrasyon Çözümlerimiz İle Verileriniz Bir Bütün İçinde Kalır. Diğer Programlara Girdiğiniz Verilerinizi Tekrar Ticari Yazılımlarınız'a Girmeyerek Zamandan ve İş Gücünden Tasarruf Etmenizi Sağlayabilir, Kullanıcı Hatalarınızı da Ortadan Kaldırabiliriz.
Entegrasyon Çeşitleri
XML Entegrasyonu
XML Entegrasyonunda öncelikle Logo Yazılım Programları ile haberleşecek diğer yazılımın XML formatında dışa veri aktarıyor olabilmesi gerekmektedir. Sonrasında XML yapıları, bu programı yazan veya satan firma ile görüşülerek uygunluk analizi yapılır, entegrasyona uygun ise XML ile aktarılacak modül ve veya kartların (Stok-Cari Kart Bilgileri, Sipariş veya Fatura Modülleri vbg. ) XML kod yapıları Logo Yazılımlarının XML kod yapısına uygun olacak şekilde eşleştirilir ve 3. parti yazılımlara girilen veriler istenen periyotlarda veri dışarı yapılarak XML dosyası olarak kaydedilip, Logo yazılımı içerisinde uygun alana veri içeri yapılarak, oluşturulan bu XML dosyasının işlenmesini sağlanır. Özellikle kart aktarımları için (Stok,Cari,Personel,Hesap Planı vb.) kullanışlı bir entegrasyon yöntemidir, ancak hareket aktarımında (Sipariş,İrsaliye,Fatura, ödeme vb.) aktarılacak hareketin içerisindeki kart bilgilerinin de öncelikle aktarılmış olması gerektiğinden genel de Web Servis Entegrasyonu tercih edilmektedir. Örneğin; bir fatura aktarımı yapılacak ise önce, Fatura içerisindeki Cari hesap ve Malzeme kartlarının da aktarılması gerekmektedir.
Desk. App.
Mobil App.
Web App.
Web Servis Entegrasyonu
Web Servis Entegrasyonun da, XML entegrasyonundaki gibi manuel bir işlem yoktur, her şey otomatize edilmiş olduğundan daha kullanışlı ve hatasız bir çözümdür. Örneğin; özel yazılımınızdan Logo yazılımına veya Logo'dan Özel Yazılımınıza yapacağınız bir fatura aktarımında , Fatura aktarılırken cari hesap ve stok kartı kontrolü yaptırabilir, cari ve stok kartları için yoksa ekle varsa güncelle gibi komutlar verdirebilirsiniz, dolayısı ile faturayı sisteme aktarırken aynı zamanda cari ve stok kartlarını da eklemiş olursunuz ve eklenen faturada bir değişiklik olduğunda web Servisinin bunu da algılamasını ve yapılan değişikliği diğer tarafta da yine otomatik güncellemesini isteyebilirsiniz. Aşağıdaki diyagram da da görebileceğiniz gibi, farklı dillerde yazılmış programlar arası entegrasyonlar yapılabilmekte, bunun içinde yine yazılım öncesi karşılıklı bir uygunluk analizi yapılır, tablo yapıları, aktarılacak ve güncellenecek alanlar, konuşması istenen veriler, kart eşleşmeleri vb. konularda mutabık kalınarak öncelikle test ortamında kontrol edilir sorun yok ise canlı ortamda kullanıma geçilir.